Veelgestelde vragen

Hoe gebruik je de deodorant-crème van NatuurlijkeDeo | met filmpje

Gebruik een (schoon)vingertopje deodorant per oksel en smeer dit op, indien gewenst kan je hier uiteraard ook een lepeltje of spatetje voor gebruiken.
Als je dit doet ‘s morgens na het douchen ben je de gehele dag vrij van (zweet)geurtjes.

We raden aan de deodorant even de tijd te geven om in te trekken voordat je je kleding aantrekt.

Kijk deze video waarin uitgelegd wordt hoe je de deodorant van Natuurlijkedeo het beste kunt gebruiken.

Welke ingrediënten bevat deze deodorant?

Deze deodorant bevat de volgende ingrediënten: Cocos Nucifera Oil (biologische kokosolie), dit is vochtinbrengend, antibacterieel en zit vol antioxidanten. Butyrospermum Parkii Butter (biologische shea butter) , stimuleert het herstellend vermogen van je huid en is rijk aan vitamine A en E. Het is zeer vochtinbrengend en beschermend en heeft een milde antibacteriële werking. Sodium Hydrogen Carbonate (baking soda), neutraliseert de huid en geurtjes. Zea mays (biologische maizena), neemt vocht op en zorgt ervoor dar je oksels langer droog blijven (echter is deze deo geen anti-transparant) daarnaast heeft het een reinigende werking van je porien. Cera alba (bijenwas),beschermt de huid en houd vocht vast in de huid zonder de huid af te sluiten. (Euphorbia Cerifera (Candellialwas) in de vegan variant). Tocopherol (vitamine E), dit is een zeer krachtige anti-oxidant en tevens een natuurlijk middel voor de houdbaarheid en etherische olie..

Hoe werkt NatuurlijkeDeo | met filmpje

Deze deodorantcrème is van 100% natuurlijke ingrediënten. De ingrediënten zijn verzorgend voor je huid en hebben tevens een anti bacteriële werking. Het is geen antitransparant, wat je poriën dichtzet dus je blijft deels wel transpireren, maar het ontrekt de geur.

In deze video wordt uitgelegd hoe onze natuurlijke deodorant werkt

Ik heb snel last van allergische reacties, is deze deo wel geschikt voor mij?

Deze deodorant-crème is gebaseerd is op alleen maar natuurlijke ingrediënten die ook voedzaam zijn voor je huid en niet werkt als anti transparant. Je blijft dus deels wel transpireren, maar het onttrekt de geur.

Mocht je onverhoopt toch een huidreactie krijgen bij het gebruik van deze deo raden we aan om even te stoppen met het gebruik van de deodorant. De gevoeligheid en irritatie zou wellicht kunnen komen door dat er te veel deo gebruikt wordt. Reguliere deo’s bevatten heel veel water, maar onze deo is erg geconcentreerd, waardoor je dus ook maar weinig nodig hebt. Het zou ook kunnen zijn dat je gevoelig reageert op de natriumcarbonaat, het beste is dan om de huid even rust te geven zodat je huid kan herstellen. Vaak went je huid eraan en gaat het daarna wel goed.

Een tip daarbij om je huid te laten herstellen is om er kokosolie op te smeren of appelciderazijn en water 1:1 te mengen en met een watje in de oksel te deppen. Dit zijn wondermiddeltje bij een recatie op baking soda en stimuleert het herstellend vermogen van je huid.

Mijn deo is hard geworden, wat moet ik doen?

We maken alleen maar gebruik van natuurlijke ingrediënten. Daardoor kan de deo meer variëren in hard/zachtheid dan je misschien gewend bent. De deo reageert op temperatuur omdat het op basis van kokosolie is. Op kamertemperatuur is de deo het fijnste in gebruik.

En mocht de deo wat harder zijn geworden weet dat het zo weer smelt tussen je vingers. Voelt de deo wat korrelig dan komt dat omdat de kokosolie heeft gereageert op warmteverschillen. Dit wrijf je er zo uit tussen je vingers en het blijft gewoon zn werking houden!

Je kan het (in de winter) ook altijd in de in de buurt van de verwarming zetten voor fijne smeerbaarheid.
En vind je het te korrelig (dan heeft het potje te veel temperatuurverschillen gehad) dan kan je het ook au bain marie verwarmen en doorroeren dan is de deo daarna weer heerlijk glad!

Wordt het glazen potje hergebruikt?

Ja zeker, wij kunnen de potjes hergebruiken. Dus ben je in de buurt lever ‘m weer bij ons in of schaf de kaarsenkit aan die je kan vinden in onze webshopzodat je het potje zelf kan hergebruiken!

Is deze deo ook geschikt voor mijn kind? | met filmpje

Zodra de hormonen beginnen te spelen, komen daar vaak ook (vervelende) geurtjes bij kijken waar je als kind niet op zit te wachten en wat onzekerheid met zich mee kan brengen. Deze NatuurlijkeDeo is verzorgend voor de huid en neutraliseert de geur, daarbij blokkeert het het natuurlijke en essentiële transpiratieproces niet wat zeker ook voor kinderen heel erg belangrijk is. Met deze deo stel je je kind niet al op jonge leeftijd bloot aan ‘chemische troep’. Lees ook hier onze blog hierover.

Kijk deze video waarin oprichtster aukje verteld waarom deze deo ook geschikt en veilig is voor jouw kind

Krijg ik met deze deodorant ook gele vlekken in mn kleding?

Doordat deze deo geen antitranspirant is en je deels blijft transpireren kan het voorkomen dat je zweetvlekken krijgt. De vlekken ontstaan vaak als je synthetische kleding draagt en het zweet niet kan verdampen. Echter zullen er geen gele vlekken ontstaan, dit gebeurt juist als je een deo met aluminium gebruikt, omdat zweet en aluminium op elkaar reageren. Mochten er toch vlekken ontstaan kan je deze verwijderen door het in te wrijven met zuiveringszout en een beetje water voordat je het in de wasmachine stopt.

We raden aan de deodorant even de tijd te geven om in te trekken voordat je je kleding aantrekt.

Hoe lang is de deodorant houdbaar?

De deo is zeker een half jaar houdbaar. Als je de deo gebruikt met schone handen en er komt geen water in het potje dan is het nog veel langer houdbaar.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Binnen 1 tot 3 werkdagen dagen zal de bestelling verstuurd worden. Als je dat wilt kan deze ook gratis afgehaald worden in Rotterdam, Zwolleen Harlingen(na je bestelling neemt NatuurlijkeDeo contact met je op voor een afhaal afspraak) of kijk bij waar te koop voor onze verkooppunten.

Kan ik mijn bestelling ook in het buitenland laten bezorgen?

Dat kan zeker, stuur hiervoor even een mailtje naar info@natuurlijkedeo.nl

Hoe kan ik reseller worden van NatuurlijkeDeo?

Leuk! Neem contact met ons op voor de prijzen en de mogelijkheden.