Ik ben Aukje, trotse eigenaar van het bedrijf NatuurlijkeDeo. Dit bedrijf is geboren vanuit een eigen behoefte. Lang had ik last van ontstoken klieren onder m’n oksels en vond ik geen geschikte deodorant. Een deo op natuurlijke basis, eentje die vriendelijk is voor mijn huid en zweetlucht neutraliseert.

Ik verdiepte me in de bestanddelen en de werking van deodorant en schrok van de schadelijke ingrediënten die aan veel reguliere deo’s zijn toegevoegd. Daarnaast zijn er steeds meer onderzoeken die aantonen dat deze bestanddelen een verhoogd risico op borstkanker met zich mee brengen.

Zoals aluminium wat je poriën afsluit waardoor je lichaam moeilijkere transpireert. Terwijl zweten ook een natuurlijk proces van ons lichaam is om de lichaamstemperatuur te reguleren en om afvalstoffen af te voeren. Je kunt je voorstellen dat het heel slecht is om dit natuurlijke proces van je lichaam te blokkeren. Daarnaast wordt aluminium niet afgebroken maar door je lichaam opgeslagen… Dit geldt ook voor parabenen, een conserveringsmiddel dat het hormoon oestrogeen imiteert.

Daarom ben ik zelf deodorant gaan maken: een product gemaakt met enkel natuurlijke bestanddelen, een deodorant die prettig is voor de huid en die transpiratie niet hindert, maar de vrijkomende geur wel neutraliseert. Inmiddels wil ik niet anders meer en deel ik deze positieve ervaring maar wat graag met anderen.

Elk potje wordt in ons atelier in Rotterdam met liefde door Aukje gevuld 💚.

In de media

Lees in dit artikel uit het Algemeen Dagblad meer over het ontstaan van Natuurlijke Deo..

Lees hier

In deze video legt oprichtster Aukje uit hoe NatuurlijkeDeo is ontstaan.

10.00 incl. btw
Aanbieding!
Nu 3 stuks naar keuze van €10.50 voor €9,95
Vegan
10.00 incl. btw
0.75 incl. btw