NatuurlijkeDeo ook geschikt voor kinderen en pubers

Vorige maand kwam er een meisje naar m’n kraam, ik schat haar rond de 10 jaar,ze vertelde dat ze de vorige keer deo bij me had gekocht en er zo ontzettend blij mee is. Ze ruikt niet meer naar zweet en hoeft zich daar niet meer voor te schamen en onzeker over te voelen. Hoe fijn en mooi is dat, daar doe ik het voor!

Liefst niet te vroeg beginnen

Eigenlijk wil je je kinderen zo laat mogelijk met deodorant in aanraking brengen, maar ik heb steeds vaker gesprekken met ouders, die vragen stellen over onze NatuurlijkeDeo en of deze ook geschikt is voor hun kind. Dat is die zeker en omdat je jouw kind liever niet bloot wilt stellen aan schadelijke aluminium en parabenen, is het als het dan toch nodig is, heel goed om een natuurlijk alternatief te gebruiken dat veilig en effectief is.

Hormoonhuishouding kinderen

Rond de pubertijd beginnen de hormonen veel invloed te hebben op het lichaam en de emoties van kinderen wat vaak ook gepaard met een sterke zweetgeur. Dit komt omdat dit het moment is dat de zogenoemde apocriene zweetklieren actief worden. Dit zijn zweetklieren die niet op temperatuur reageren maar op stress en emotie en welke ook eiwitten en vetzuren bevatten en hierdoor een hele andere en sterkere geur afgeeft. Als kind is dit natuurlijk vreselijk als je merkt dat je stinkt, hier kan je weer onzeker van worden,stress van krijgen wat de geur alleen maar erger maakt.

Waarom je geen deo met aluminium wilt gebruiken!

Je wilt jezelf maar zeker niet je kind al op zo’n jonge leeftijd blootstellen aan alle chemische bestanddelen die in de meest reguliere deodorants zitten. De basis hiervan is in de meeste gevallen aluminium, wat je zweetklieren dichtzet waardoor je niet meer zweet. Op korte termijn kan dit fijn zijn, maar zweten is juist ook een essentieel proces van je lichaam om afvalstoffen af te voeren. Daarnaast is je lichaam niet in staat om de aluminium af te breken en wordt het opgenomen in je bloedbanen. (lees hierover meer on onze eerdere blog)

Geen vervelende geurtjes

Omdat het de bacteriën zijn op je huid en kleding die zorgen voor de geur is het sowieso belangrijk om je goed te wassen en regelmatig schone kleren (liefst van natuurlijke materialen) aan te trekken. NatuurlijkeDeo zorgt er met haar natuurlijke ingrediënten enerzijds voor dat deze bacteriën geen kans krijgen en anderzijds ontrekt het de geur. Je blijft dus deels wel transpireren maar je hebt geen last meer van vervelende geurtjes. Onze natuurlijke deodorant is dus zeer geschikt om te gebruiken als kinder deo!

Chat met Aukje
1
Hallo 👋
Mocht je vragen hebben start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met ons!